Fri frakt över 500 kr
Fri frakt över 500 kr

Synundersökning

Välkommen att boka tid för en syn- eller linsundersökning via  eller telefon. Vi kan även ha drop-in tider. Nedan följer information gällande de typer av undersökningar vi erbjuder.

Synundersökning för glasögon 490:- (ca 45 min)
Vi rekommenderar att du kontrollerar dina ögon regelbundet, både för att uppdatera glasögonen som för att se över ögonens hälsotillstånd. Vi mäter förutom styrkan även ögonens tryck samt tittar på hur ögonen samarbetar. Vid behov tittar vi på ögats yttre delar i mikroskop för bedömning. Beroende på resultat kan vi rekommendera olika typer av behandling såsom värme, massage, extra renöring, ögondroppar, salvor, och kosttillskott. Produkterna finns att köpa hos oss. När vi behöver hjälp av en ögonläkare/torra ögonexpert skriver vi remiss utan extra kostnad.

Linsundersökning 490:- (ca 45 min)
Ha linser i ögonen när du kommer på linskontroll. Vi tittar då direkt på dina ögon i mikroskop och kan bedöma hur linserna sitter och rör sig på dina ögon. Dessutom ser vi om linserna har beläggningar eller om de är rena och fräscha. Med den informationen har vi lättare att hitta rätt lins till dig. Dagens moderna linser passar oftast många olika människor, men ditt synfel, dina ögons form, tårvätskans kvalitet, hur ofta du blinkar, allergiproblem etc. har stor betydelse för val av lins. Flera av dessa faktorer kan dessutom ändra sig med åren.

Nytillpassning av linser 890:- (ca 90 min):
Om du inte har haft linser tidigare gör vi en s.k. nytillpassning. Vi provar oss fram till en lins som skall passa dig både ifråga om komfort, form och styrka. Du får lära dig att sätta i och ta linserna ur ögonen. Dessutom får du råd om skötsel och vad man bör tänka på vad gäller linser.I priset ingår det provlinser samt eventuell rengöringsvätska till linserna.

Körkortstest 150:- (ca 10 min)
Vi skickar in ditt resultat elektroniskt till transportstyrelsen. Du behöver bara ha en giltig legitimation med dig, inga papper.

Syndator-test
I vår syntator kan vi snabbt få en uppfattning om ungefärlig styrka och tryck. Undersökningen går på några minuter och är kostnadsfri.

Till formulär för bokning